Berat, pastrohet Osumi

30/10/2009 10:30

Reshjet e stines rrezikojne se tepermi permbytjen e lagjes Gorice ne qyetetin e Beratit per shkak te mbushjes se shtratit te lumit Osum nga aluvionet.

Pas kerkesave te bashkise, Ministria e Mbrojtjes i eshte pergjigjur thirrjes dhe ka derguar mjetet e veta per largimin e mijera kub aluvioneve.

Grumbullimi i aluvioneve të ngurta në segmentin midis dy urave ishte kthyer në një rezik evident për përmbytje duke bërë që ujrat e shumtë të lumit të vershonin në lagjen muzeale të Goricës.

Per realizimin e kesaj nderhyrje bashkia ka shmangur tenderimin dhe gjithe punimet i ka kryer me ndihmen e Ministrise se Mbrojtjes.

Top Channel