Hiqen koncensionet e kromit

29/10/2009 19:25

Ministria e Ekonomise ka nisur procedurat per prishje te marreveshjes koncensionare me kompanine ACR per Uzinen e Ferrokromit Burrel, minieren dhe fabriken e pasurimit ne Bulqize dhe impiantin e seleksionimit ne Klos.

Sipas Ministrise se Ekonomise, kjo marreveshje koncensionare eshte e deshtuar. “Ministri Prifti informoi sindikalistet se ka filluar procedura per heqjen e koncensionit duke pare se asnje nga pikat e marreveshjes nuk eshte plotesuar”, dreklaroi zedhenesja e ministrise, Matilda Merxhani.

Keto ndermarrje jane punedhenesi kryesor per banoret e rretheve, Bulqize, Burrel dhe qytetit te Klosit me rreth 1000 vete. Nderkohe jane me mijera qe punojne prane kompanive private qe mbledhin dhe shesin kromin per llogari te ACR. Sipas sindikalisteve te konfederates te Qarkut Diber, ndryshimet e herepashershme te kontratave nenkoncensionare kane sjelle vetem rezultate negative duke vene ne veshtiresi financiare keto ndermarrje.

Ministri Prifti premtoi se nuk do te lejohet me qe te tilla deshtime te jene shkaktar per probleme sociale dhe ekonomike per banoret zonave ku shtrihen minierat e dhena me koncesion.

Top Channel