Artik, ndryshimet klimaterike super te shpejta

28/10/2009 17:20

Ndryshimet klimaterike ne Arktik jane me evidente se ne cdo vend tjeter te botes. Impakti ka efekte shkaterruese mbi eren, mbi shkrirjen e akujve, mbi rrymat detare, mbi kafshet dhe vegjetacionin.

Sipas raportit vjetor “Artic Report Card” te Departamentit amerikan te Tregtise, situata ne kete zone ka ardhur duke u perkeqesuar.

Ne nje foto te ketij raporti shihet se sasia e akullit eshte zvogeluar ne krahasim me 2007-en apo 2008-en.

Shkencetaret kane verejtur prej 5 vjetesh ne kete zone ndryshimet klimaterike te cilat po ndodhin, sipas tyre, me ritme shume te shpejta.

Top Channel