Android 2.0, vazhdon gjuetia ndaj iPhone

28/10/2009 15:45

“Open Handset Alliance”, mega grupi industrial i drejtuar nga “Google”, ka hedhur sot ne treg evolucionin e platformes “open source” per pajisjet mobile: “Android 2.0”, emri ne kod i te cilit eshte “Eclaire”.

Programi i cili mund te shkarkohet nga faqja e Android, eshte ne realitet nje risi e destinuar kryesisht per programuesit dhe aplikuesit e software-ve.

Por ne pak muaj ekzemplaret e pare te pajisur me programin e ri te perditesuar do te jene ne dyqanet e telefonise celulare.

Nder te rejat qe do te sjelle programi i ri per Android 2.0 jane krijimi i nje ekrani “multitouch”, mundesia per te perdorur lidhjen pa kabuj “Bluetooth 2.1”, mundesia per te kryer nje kerkim edhe ne sms e mms si dhe sherbimin e postes se “Google”.

Gjithashtu ka nje permiresim te fotokamerave dhe shfletuesit kompatibel me gjuhen “html5”.
 

Top Channel