Britani, ekonomia ende ne recesion

24/10/2009 00:55

Zyra Kombetare e Statistikave ne Britani ka nxjerre raportin per gjendjen ekonomike per tremujorin e trete te vitit 2009.

Sipas te dhenave te ketij raporti e gjithe ekonomia e Britanise se Madhe jo vetem qe nuk ka dale nga recesioni, por vazhdon ende krizen e cila ne shume vende te tjera perendimore po reflekton permiresime.

Keshtu prodhimi i brendshem bruta ka patur nje renie prej 0.4 perqind nga muaji korrik deri ne shtator.

Renien me te larte e ka patur industria e hotelerise dhe restoranteve me 1 perqind, renie te cilen e justifikojne me pakesimin ndjeshem te te ardhurave per britanike.

Top Channel