Kore e Veriut, kushtetuta e re mbeshtet Kim Jong il

29/09/2009 11:10

Agjencite e lajmeve te Korese se Jugut kane publikuar fragmente nga kushtetuta e ndryshuar e Korese se Veriut.

Duket se ajo favorizon pozicionin e liderit Kim Jong il, pavaresisht spekulimeve per gjendjen e tij shendetesore dhe rritjen e presionit per shkak te programit berthamor te Penianit.

Kushtetuta u ndryshua ne prill te ketij viti, por kjo eshte hera e pare qe permbajtja e saj kalon kufijte e vendit.

Gjithesesi, ndryshimet politike ne pushtetin brenda Korese se Veriut mbeten sekrete te ruajtura mire. Keshtu, jane dashur muaj te tere qe Jugu te gjente detajet mbi ndryshimet e bera ne kushtetuten e vendit.

Ekziston nje interes i vecante per termat e perdorur per te pershkruar Kim Jong il, pas shume muajsh spekulime mbi gjendjen e tij shendetesore. Per here te pare kushtetuta i referohet atij hapur si “lideri suprem”.

Top Channel