Honduras, Zelaja: Jo azil politik Brazilit

23/09/2009 03:35

Presidenti i rrezuar i Hondurasit, Manuel Zelaja ka pergenjeshtruar lajmin e perhapur ne media ku thuhej se ai i ka kerkuar azil politik Brazilit.

“Brazilit i kam kerkuar vetem mbrojtje dhe jo azil politik. Qendrimi im ne ambasaden braziliane nuk ka kufij kohore”, eshte shprehur Zelaja.

Presidenti i rrezuar ka hyre ne Tegucugalpa, kryeqytetin e Hondurasit para disa ditesh dhe ndodhet i strehuar ne ambasaden braziliane ne kete vend. Nderkohe qe presidenti de facto, Roberto Misheleti i ka kerkuar Brazilit te dorezoje Zelajan pasi ai akuzohet per korrupsion dhe shkelje te kushtetutes.

Top Channel