Thirre, tuneli i hapur vetem 12 ore

19/09/2009 08:00

Ministria e Transportit, Puneve Publike dhe Telekomunikacionit njoftoi dje se tubi verior i tunelit te Thirres do te qendroje i mbyllur per 12 ore ne dite, duke filluar nga e hena e ardhshme.

Me heret, tuneli mbyllej per afersisht tete ore, per shkak te punimeve qe vijojne.

“Njoftohen te gjithe perdoruesit e autostrades Rreshen–Kalimash, se funksionimi i tunelit te Thirres ne kete autostrade, prej dites se hene, date 21.09.09, do te jete nga ora 07:00 deri ne oren 19:00”, thuhet ne nje deklarate per shtyp te ministrise.

“Kjo per arsye se punimet e tunelit te Thirres ne kete autostrade kane hyre ne nje faze intensive me perforcime masive te struktures se shkembit, te cilat sjellin nevojen e optimizimit te proceseve inxhenierike, duke i dhene me shume kohe kontraktorit”, vijon njoftimi.

Aktualisht kompania po punon ne te dyja tunelet njekohesisht, por ne njerin prej tyre po punon me orar te pjesshem. Me heret qe diskutuar mbyllja e plote e tunelit, gje per te cilen nuk u ra dakord mes qeverise dhe kompanise sipermarrese te punimeve. Ne tunelin verior, disa qindra metra lineare jane ende te paperforcuara me beton. 

Top Channel