Britani, borxhi publik kap shifra rekord

19/09/2009 16:30

Borxhi publik ne Britanine e Madhe ka arritur shifren rekord prej 800 miliarde sterlinash.

Hyrja ne borxh ne pese muajt e pare te vitit financiar ka arritur 65.3 miliarde sterlina, krahasuar me 26.1 miliarde te se njejtes periudhe te vitit te kaluar.

Renia e te ardhurave fiskale per shkak te krizes ne nje muaj te vetem shkaktoi rritjen e borxhit me 16.1 miliarde, qe eshte dhe dyfishi i buxhetit te parashikuar per Olimpiaden e vitit 2012.

Cdo sekonde borxhi publik rritet me 6 mije sterlina, bejne te ditur mediat lokale.

Top Channel