Dekretimi i qeverise, Topi: Konsulte vetem me Kushtetuten

14/09/2009 09:30

Presidenti i Republikes se Shqiperise, Bamir Topi ka folur per dekretimin e qeverise se re, duke mbajtur edhe nje here nje qendrim kushtetues, konform te gjitha rregullave qe imponon dokumenti themeltar i shtetit.

Ai eshte shprehur se per dekretimin e qeverise se re do t’i referohet Kushtetutes.

“Jam i kujdesshem ne detyren time si president”, thekson kreu i shtetit. Topi ka shtuar gjithashtu se ekskluzivitetin per krijimin e qeverise e ka kryeministri dhe ne marrjen e vendimit te tij nuk do bazohet ne precedente te krijuar me pare.

Me kete deklarate presidenti paraprin kritikat qe mund te vijne ne drejtim te tij per rastin e ministrit te Mjedisit, Fatmir Mediu, i cili aktualisht eshte i akuzuar ne procesin gjyqesor te Gerdecit.

Top Channel