Itali, te rinjte sfidojne krizen ekonomike

17/08/2009 18:30

Konfederata e Tregtise Italiane parashikon nje renie te madhe ne masen 4.8 % te prodhimit te brendshem bruto dhe 1.9% te konsumeve per vitin ne vazhdim.

Por kjo renie nuk ka ndikuar ne entuziazmin e biznesmeneve te rinj ne Itali, qe duket se kane tendence te kundert. Vetem ne 6-mujorin e pare te ketij viti, te rinjte nen moshen 30 vjec kane hapur 32 mije biznese te reja individuale, kryesisht ne sektorin e sherbimeve.

Nje nder rastet qe ka terhequr vemendjen eshte ai i 22 vjecares shqiptare, Fjona Cakalli, e cila ka bere realitet idene e saj per realizimin e kepuceve te baletit me marken Hello Kitty. Ideja e saj eshte mbeshtetur edhe nga japonezet qe i kane dhene mundesine e perdorimit te markes.

Por biznesi i Fjones eshte vetem nje nga gati 18 mije firmat te krijuara nga shqiptaret ne Itali, te cilet radhiten te katertit mes biznesmeneve te huaj, menjehere pas kinezeve.

Top Channel