Interpoli: Shqiperia me shume kerkesa se cdo vend

14/07/2009 14:35

Sekretari i pergjithshem i Interpolit me qender ne Lion te Frances, gjate nje konference per shtyp ne Tirane ka deklaruar se Shqiperia renditet ne vendet e para te botes per kerkesat e saj per arrestime te personave te kerkuar nga drejtesia.

Roland Noble tha se edhe pse puna e policise eshte e mire dhe se ka gjithmone te dhena per vendndodhjen e krimineleve, duke arritur arrestimet, ekstradimet e tyre kane procese vertete te ngadalta, duke ia lene pergjegjesine drejtesise shqiptare.

“Per Interpolin, e rendesishme eshte te dije cilet jane dhe ku nodhen personat e kerkuar. Dhe Interpol Tirana renditet ne vendet e para ne nivel boteror per kerkesat per kapjen e krimineleve. Aktualisht pjesa me e madhe e tyre jane arrestuar, por ne kete pike gjerat ngadalesohen dhe procesi i ekstradimit eshte vertete i ngadalte”, theksoi Noble.

Ai ka deklaruar se ka diskutuar me kryeministrin Berisha dhe ministrin e Brendshem, Nishani, per perzgjedhjen e oficerit te kontaktit qe duhet te filloje nga puna ne seline qendrore te Interpolit.

Top Channel