INSTAT: Rritja ekonomike 6 per qind

14/07/2009 15:10

Ne kulmin e krizes ekonomike me te ashper qe bota ka provuar pas Luftes se Dyte Boterore, Instituti i Statistikave ka surprizuar serish publikun me shifrat per rritjen ekonomike te tremujorit te pare te ketij viti.

“Ekonomia shqiptare gjate ketij 3 mujori ka pasur nje rritje prej 6% me shume se ne tremujorin e vitit 2008”, ka deklaruar Ledion Shahini, pergjegjes i llogarive kombetare tremujore ne INSTAT.

Ky institucion thote se pavaresisht krizes, disa sektore te ekonomise, duke perfshire dhe ndertimin kane vijuar te mbajne ritme te larta rritjeje, ne disa raste edhe dyshifrore, ndersa i vetemi sektor me renie eshte industria.

“Sektori qe ka pasur me shume renie ka qene ai i industrise me 2.3 per qind”, ka saktesuar Shahini.

Por keto shifra jane me baze vjetore. INSTAT ende nuk ka publikuar se sa eshte rritur ekonomia ne tremujorin e pare te 2009, krahasuar me tremujorin e fundit te vitit 2008, ku mendohet se kriza ka dhene edhe efektin me te rende ne ekonomine shqiptare, e cila sipas parashikimeve te Fondit Monetar Nderkombetar do te rritet ne vitin 2009, rreth 15 here me pak se sa rritja 6 per qind qe thote Instituti i Statistikave.

Top Channel