Osbourne dhe Iommy ne gjyq per Black Sabbath

31/05/2009 09:55

Lufte e hapur mes kengetarit britanik Ozzy Osbourne dhe liderit te grupit muzikor Black Sabbath, Tony Iommi per ceshtjen e emrit te bandes.

Osbourne ka paditur ne gjykaten federale te New York kolegun, duke pretenduar se Iommi nuk eshte pronari i vetem i emrit te Black Sabbath. Kengetari kerkon nje pjese te mire te fitimeve qe lidhen me emrin Black Sabbath dhe nje pjese te fitimeve qe Iommi ka marre gjate turneve ne vitet ’90.

Osbourne eshte shprehur se i vjen keq qe ceshtja po i drejtohet gjykates pasi prej tre vjetesh nuk arrin ne nje marreveshje. Iommi eshte themeluesi i Black Sabbath nga ku Osbourne u perjashtua.

Anetaret origjinale te bandes, Osbourne, Iommi, Geezer Butler dhe Bill Ward u ribashkuan ne vitin 1997 dhe emri i tyre u shenua me Rock&Roll Hall of Fames ne SHBA dhe Britani, respektivisht ne vitet 2006 dhe 2005.

Top Channel