Berthamoret, marreveshje SHBA-Emiratet Arabe

21/05/2009 09:45

Presidenti Barak Obama i ka hapur rrugen zbatimit te nje marreveshjeje berthamore mes Shteteve te Bashkuara dhe Emirateve te Bashkuara Arabe. Akordi ishte firmosur ne ditet e fundit te administrates se Xhorxh Bushit.

Marreveshja krijon kornizen ligjore qe SHBA te transferojne materiale berthamore ne Emiratet e Bashkuara. Emiratet mund te blejne material, por me garancine se ai nuk do te riprocesohet.

Obama tha permes nje deklarate se marreveshja nuk do te perbeje rrezik per mbrojtjen dhe sigurine e perbashket.

Top Channel