70 ilace te tjera ne listen e barnave me rimbursim

14/05/2009 08:40

Qeveria miraton listen e re te barnave me rimbursim per vitin 2009.

Sipas vendimit te aprovuar ne Keshillin e Ministrave, kesaj liste do t’i shtohen 70 barna te reja, te cilat jane diskutuar me mjeket, specialistet dhe njekohesisht kane ardhur si propozime te Komisionit te Hartimit te Listes se Barnave.

Kjo liste mendohet qe te hyje ne fuqi pas nje muaji, atehere kur te kete perfunduar edhe procedura teknike e botimit te listes se barnave me rimbursim, qe do t’i shperndahet farmacive qe kane kontrate me Sigurimet Shendetesore. Lista e re e barnave permban me shume ilace per kategorine e pacienteve qe vuajne nga semundjet kardiovaskulare, si dhe per te semuret me prostate.

Nje risi e kesaj liste jane barnat, te cilat do te rimbursohen per kategorine e te transplantuarve.

Top Channel