Oketa ne SHBA, per ceremonine e flamurit

12/05/2009 08:00

Ministri i Mbrojtjes, Gazmend Oketa ndodhet per nje vizite dyditore ne SHBA. Ai kryeson nje delegacioni zyrtar dhe ne diten e pare te kesaj vizite, do te jete pjese e nderimit te flamurit shqiptar ne komanden e NATO-s ne Amerike.

Sipas njoftimit te bere nga zyra e shtypit, ne Komanden e Aleances se NATO-s per Transformim do te ngrihet simbolikisht flamuri kombetar shqiptar dhe ai kroat, ne krah te 26 flamujve te vendeve anetare te Aleances.

Kjo ceremoni mbyll veprimtarite celebruese pas hyrjes se vendit tone ne NATO. Ministri Oketa do te kete edhe takime me zyrtare te larte te NATO-s. Tashme per me shume se nje muaj, Shqiperia eshte pjese e NATO-s me te drejta te plota. Ky hap u hodh zyrtarisht me 4 prill 2009, ne Samitin e Strasburg-Kehl. NATO eshte aleanca me e madhe e paqes dhe sigurise ne bote.

Top Channel