Kapshtice, rrufeja corodit kompjuterat e doganes

04/05/2009 21:10

Nje rrufe ka coroditur kompjuterat dhe punen e pales greke ne kufi, ne doganen e Kapshtices. Moti i keq dhe shkarkesat elektrike kane fikur komjuterat dhe kane nxjerre sistemin jashte funksionit.

Menjehere pas kesaj situate jane vene ne dijeni autoritetet doganore dhe te policise kufitare per te bere bllokimin e perkohshem te procedurave te kalimit.

Pala greke ka konfirmuar se do te kryhen nderhyrje per te vene ne pune sistemin. Ne momentin e ketij defekti te shkaktuar nga rrufeja, fatmiresisht ne territorin doganor ka patur levizje te pakta nderkufitare, vetem 20 mjete ne pritje te kryerjes se procedurave te kalimit.

Nga ana e pales greke eshte konfirmuar se nuk ka demtim te sistemit por vetem nje shkeputje te energjise. Deri ne kthimin e energjise elektrike, pala greke ka nisur punen me gjenerator, me te cilin do te perballoje hyrje-daljet ne Kapshtice.

Megjithate procedurat mund te jene te ngadalta per shkak te ngarkeses se punes dhe faktit se te gjithe kompjuterat jane ne varesi te gjeneratorit.

Top Channel