3 maji, Berisha uron gazetaret

03/05/2009 20:45

Ne 3 maj, diten boterore te gazetareve, kryeministri Berisha permes nje mesazhi u percjell te gjithe gazetareve shqiptare urimet e tij me te mira.

Ai ka dhene garancine se qeveria shqiptare eshte dhe do te mbetet teresisht e perkushtuar per respektimin e plote te lirive te mendimit dhe shprehjes si liri themelore per nje komb dhe shoqeri.

Ne mesazhin drejtuar gazetareve shqiptare, kryeministri nenvizon si sukses te qeverise ne drejtim te lirise se mendimin dhe faktin se keto kater vite asnje gazetar nuk u perball me asnje presion te qeverise per politikat e tij editoriale duke nenvizuar se keto ishin vitet e dimensionit me te larte te lirise se mendimit ne Shqiperi.

Por shefi i qeverise shqiptare ne reshtat e ketij mesazhi shkruan se perseri liria e mendimit ne Shqiperi perballet me problemet e veta serioze ne menyre te vecante sic shkruan kryeministri “me presionin e interesave te grupeve te caktuara politike dhe ekonomike ndaj problemeve qe do te munde t’u jape pergjigje ligjore ne te ardhmen bashke me ndihmen e gazetareve”.

Top Channel