Nxenesit e huaj, qeveria italiane, masa per klasat

25/03/2009 09:25

Pas miratimit te ligjit Gelmini, qeveria italiane duke se po merr masa per te permiresuar sadopak imazhin e saj. Ministria e Arsimit po studion mundesine qe ne shkolla te krijohen klasa ku te kete 30 perqind te nxenesve te huaj.

Kjo nisme pritet te permiresoje integrimin e nxenesve ne shkolle dhe shoqeri. Ministrja Gelmini u ka kerkuar drejtuesve arsimore te riorganizojne klasat, duke ekuilibruar pranine e te huajve.

Ne Itali jane shenuar raste ektreme, ku klasa te tera jane vetem me femije te huaj, ose shumicen e perbejne te huajt, c’ka ka sjelle edhe reagimin e prinderve italiane. Ne shkollat fillore dhe te ciklit te dyte ne vendin fqinj mesojne 650 mije nxenes te huaj, nga te cilet 78 mije jane shqiptare te lindur ne Itali, apo qe kane filluar studimet pasi kane kryer bashkimin familjar.

Top Channel