Turqi, asnje marreveshje ne forumin per ujin

22/03/2009 17:45

Forumi boteror per ujin, i cili u zhvillua ne Turqi, ka zhgenjyer shume vende qe prisnin nenshkrimin e “te drejtes per aksesin ndaj ujit”.

Formula e arritur ne kete takim flet ne fakt per “nevojshmerine per te permiresuar aksesin ndaj ujit”.

Teksti perfundimtar i forumit tregon per domosdoshmerine per te permiresuar ekonomine, ne vecanti sektorin e agrikultures dhe te luftimin e ndotjes ndaj ambjentit.

Sipas tekstit, “aksesi ndaj ujit te pijshem dhe per vaditje, eshte nje nevojshmeri njerezore themelore, por jo nje e drejte”.

Top Channel