Gjiri Persik, incident me nendetesen berthamore

22/03/2009 13:50

Incident i frikshem ne Gjirin Persik ku nje anije dhe nje nendetese, te dyja amerikane jane perplasur ne ngushticen e Hormuzit mes Iranit dhe Emirateve te Bashkuara Arabe, duke shkaktuar 15 te plagosur.

Lajmin e ben te ditur CNN qe thekson se pas perplasjes, ne det kane rrjedhur mijera litra karburant. Nendetesja berthamore “Uss Hartford” dhe anija “Uss New Orleans” kane humbur sensin e orientimit duke shkaktuar edhe perplasjen qe mund te kishte perfunduar me keq, duke pare se nendetesja permbante material teper te rrezikshem.

Sipas komnandes ushtarake amerikane me qender ne Bahrein, demet po perllogariten dhe do te behen te ditura shume shpejt por eshte e sigurt se ngarkesa berthamore nuk ka pasur probleme.

Top Channel