Brown: Kontroll me te rrepte ndaj bankave

15/03/2009 10:25

Kryeministri britanik Gordon Brown vazhdon perpjekjet per te forcuar autoritetin e organit te kontrollit te sistemit bankar britanik (Fsa).

Ne nje interviste dhene per gazeten e perjavshme “Sunday Telegraph”, shefi i qeverise se Londres ka deklaruar se gjate takimit te ministrave te financave te 20 vendeve me te fuqishme te botes, eshte vendosur per te ndermarre nje aksion te domosdoshem qe do te rimekembe ekonomine boterore dhe do ta fuse serish ne shinat e duhura.

Anglia eshte nje nga vendet me te rrezikuara prej krizes globale, pasi disa banka rrezikuan falimentimin. Ne kete kuader, qeveria britanike synon forcimin e  autoritetit te organit te kontrollit te sistemit bankar per te mbajtur nen kontroll sistemet bankare me te fuqishme te ishullit me te cilat eshte lidhur ngushte edhe ekonomia e vendit.

Top Channel