Gjermani, debat per te drejten e posedimit te armeve

14/03/2009 14:00

Pas masakres se ndodhur ne nje shkolle ne Winenden, ne Gjermani ka nisur debati lidhur me te drejten e posedimit te armeve. Shume politikane jane te mendimit se armet per qellime sportive dhe per kohen e lire mund te mbahen vetem ne klubet e shoqatave te qitesve.

Ministri i Brendshem gjerman Wolfgang Schauble, kundershtoi kerkesat per ashpersimin e rregullave per armembajtje. Sipas tij, masakra ka qene e paevitueshme.

Motivet e vrasesit ende nuk jane sqaruar, ndersa lajmi se vrasja ishte paralajmeruar ne internet rezultoi i rreme.

Top Channel