Meshkujt dhe femrat, mekate te ndryshme

19/02/2009 11:15

Meshkujt dhe femrat mekatojne ne menyra te ndryshme. Nje raport i publikuar nga Selia e Shenjte, i mbeshtetur ne nje studim te nje prifti katolik 95-vjecar, i ben nje renditje mekateve njerezore.

Ne krye te listes se tyre per burrat, qendron epshi e me pas grykesia, ndersa ne krye te listes se mekateve femerore, si me e rrezikshmja qendron krenaria dhe me pas lakmia e zemerimi. Raporti i paraqitur nga Roberto Busa, eshte mbeshtetur ne  gazeten e Vatikanit nga teologu persona i Papes.

Imzot Wojciech Giertych shkruante per “Observatorin Roman” se veset e meshkujve ndryshojne nga ato te femrave dhe veshtiresia e perballjes me to ndryshon nga njeri mekat tek tjetri. Besimtaret kalolike duhet te rrefehen te pakten nje here ne vit tek nje prift, por nese i referohemi Italise, rrefimi eshte kthyer ne nje dukuri te rralle vitet e fundit.

Sipas nje studimi te fundit, 1/3 e katolikeve nuk e konsiderojne me rrefimin si te nevojshem, ndersa 1 ne 10 persona e sheh ate si pengese per dialogun e tij me Zotin.

Top Channel