Reporteret e KiE vazhdojne edhe sot takimet

11/02/2009 08:30

Dy raporteret e Keshillit te Evropes Jakko Laakso nga Finlanda dhe David Wilshire nga Britania e Madhe vazhdojne edhe sot takimet ne Tirane.

Ata do te takohen me kreret e Gjykates se Larte, Prokurorise se Pergjithshme dhe KQZ-se. Pas ketyre takimeve dhe fakteve te mbledhura prej tyre, raportuesit do te pergatisin nje raport ne lidhje me respektimin e angazhimeve te Shqiperise ne kuader te Keshillit te Evropes, ku temat kyce do te jene ligji e dosjeve, pergatitja e zgjedhjeve parlamentare dhe ndjekja e Rezolutes 1650 te ketij viti, pra rasti i shkarkimit te deputetit Biberaj nga kryesimi i delegacionit tone parlamentar ne Strasburg.

Dje ata paten takime me botuesin e gazettes “Tema”, Mero Baze, nga ku mesohet se thelbi i pyetjeve te tyre
ndaj botuesit Baze ka qene rreth marredhenieve te tij te tensionuara me qeverine, problemet e gazetes, si dhe djegien e makines se tij personale.

Pas takimit me Bazen, dy raporteret i jane drejtuar Kryesise se Kuvendit, ku jane pritur nga kryetarja Jozefina Topalli. Ajo ka garantuar dy raporteret, se zbatimi i ligjit te lustracionit do te jete transparent dhe
ne permbushje te standardeve.

 

Top Channel