Ilacet per njerezit, ne farmacite e kafsheve

10/02/2009 08:00

Sherbimi i tregtimit te barnave ne Shqiperi eshte shtrire edhe me gjere. Ndersa ne vendet e Bashkimit Evropian shumica e ilaceve qe merren pa rekomandim, shiten edhe ne supermarkete, tani ne vendin tone medikamentet mund shiten edhe ne farmacite e kafsheve.

“Eshte e ndaluar te tregtosh barna per njerezit aty ku ofrohet sherbim per kafshet. Kjo nuk lejohet dhe bie ne kundershtim flagrant me ligjin”, tha kreu i Urdhrit te Farmacisteve, Arjan Jaupllari. Sipas tij, kjo eshte e palejueshme, nderkohe qe pacientet duhet te bejne kujdes te mos blejne produkte medikamentoze ne keto vende, pasi, sipas kontrolleve te ketij sektori, jane evidentuar disa here raste te tilla.

Sipas tij, nuk ka farmacist veteriner, por edhe barnatoret te cilat tregojne ilace per kafshet duhet te drejtohen nga farmaciste.

Top Channel