Marihuana, kancer te testikujve tek meshkujt

09/02/2009 11:45

Nje studim amerikan tregon se perdorimi i shpeshte dhe per afatgjate i marihuanes shton rrezikun e kancerit ne testikuj.

Meshkujt, perdorues te rregullt te marihuanes sipas revistes “Cancer”, jane dyfish te rrezikuar krahasuar me personat qe nuk jane konsumues te saj. Sipas studimit, marihuana shkakton formen me agresive te ketij kanceri.

Kanceri ne testikuj eshte i zakonshem mes djemve te rinj dhe disa vende te Evropes dhe Amerikes se Veriut jane me te prekurat. Te jesh konsumues i marihuanes do te thote te jesh 70 perqind me shume i rrezikuar.

Top Channel