Nigeri, 80 femije te vdekur nga ilaci i kontaminuar

06/02/2009 18:45

Nje shurup i kontaminuar nga nje substance toksike ka shkaktuar vdekjen e me shume se 80 femijeve ne Nigeri, ku femijet e helmuar jane mbi 110.

Denoncimi i pare mbi kete ngjarje eshte bere ne fillim te nentorit, kur jane regjistruar dhe rastet e para te shtrimit te femijeve ne spitale, nderkohe qe deri ne dhjetor kishin vdekur 34 femije.

Ministri nigerian i Shendetesise ka deklaruar se brenda ilacit jane gjetur gjurmet e nje substance kimike qe perdoret per te ulur temperaturen e motoreve te automjeteve.

Top Channel