Avioni ne Hudson, qetesia e kapitenit, e jashtezakonshme

06/02/2009 11:05

Autoritetet  federale amerikane kane shperndare regjistrime te komunikimit me radio te pilotit te avionit Airways, qe perfundoi ne lumin Hudson ne New York, fatmiresisht pa shkaktuar asnje viktime.

Ajo qe te terheq me shume vemendjen eshte qetesia qe tregon kapiteni Chesley “Sully” Sullenberger. Zeri i tij nuk tregon asnje emocion te ligshte apo frike per nje ulje dramatike ne ujerat e Hudson.

Sullenberger, pas perplasjes me tufen e shpendeve, njofton pasagjeret per humbjen e dy motoreve. Dhe me pas shton: Ndoshta do te perfundojme ne Hudson”.

Kulla e drejtimit i propozon pilotit qe te zbrese ne nje tjeter terren, por piloti duket i bindur ne zgjedhjet e tij. Ai i drejtohet kulles se drejtimit: Do te ulemi ne lume!

Top Channel