SHBA, lind nje foshnje me 24 gishta

05/02/2009 11:30

Lindja e femijes me 6 gishta ne cdo dore e kembe, shihet si ngjarje e rralle nga mjeket, por ne familjen e tij nje gje e tille kishte ndodhur edhe me pare.

Spitali ku lindi foshnja, njoftoi se gjate kontrolleve dhe as pas lindjes nuk ishte vene re anomalia e Kamani Hubbard. Ishte i ati qe vuri re se femija kishte nga nje gisht teper ne secilen dore e kembe.

Polidaktilizmi eshte gjenetik dhe sipas te atit, shkak mund te jete edhe nje histori familjare. Disa pjesetare te familjes se tij kishin nga gjashte gishta, por te pazhvilluar plotesisht dhe vetem ne gjymtyret e siperme.

Top Channel