Ilacet ADHD shkaktojne halucinacione

27/01/2009 19:55

Ilacet ADHD qe u jepen femijeve per te kuruar crregullimet mendore dhe mungesen e perqendrimit, mund te shkaktojne halucinacione.

Kete e tregon nje studim i bere nga kerkuesit e “Food and Drug Administration”, Agjencia Amerikane per Kontrollin e Tregut te Ilaceve. Gjate analizave te 49 rasteve, disa femije kane pasur halucinacione sikur rrethoheshin nga krimba, gjarperinj dhe zvarranike te tjere.

Sipas studiuesve, mjeket dhe pacientet duhet te jene te vetedijshem qe ka shume mundesi qe te shfaqen halucinacione nese femijet kryejne terapi me ilacin e quejtur ADHD. Ky studim i rendesishem eshte publikuar ne faqet e revistes shkencore “Pediatrics”. 
 

Top Channel