Femrat kineze duan me shume se nje femije

16/01/2009 09:45

Autoritetet ne Kine thane se kane zbuluar se shumica e grave duan te kene me shume se nje femije.

Zyrtare te planifikimit familjar shprehen se 70 perqind e femrave kineze kerkojne me shume se dy femije dhe ciftet kineze qe injorojne politiken e nje femije, duhet te perballen me gjoba dhe diskriminim ne pune.

Sipas zyrtareve, kjo politike ka parandaluar qindra milione lindje dhe ka ndihmuar ne pasurimin e njerezve. Kina ka popullsine me te madhe ne bote, me 1,3 miliard njerez dhe po zbaton politiken e nje femije qe ne vitet ’70.

Top Channel