Australianet, punonjesit me te bezdisshem ne zyra

16/01/2009 10:35

Nga nje studim i kryer ne 13 vende ku jane perfshire 700 punonjes, eshte arritur ne perfundimin se australianet jane ata me sjelljet me te keqija ne zyre.

Mospershendetja, mosofrimi i nje pijeje, e folura me ze te larte, fjalet e pista dhe te folurit gjate ne celular, berja e shume pyetjeve per jeten private dhe perdorizmi i objekteve te kolegeve pa pelqimin e tyre, jane sjelljet qe shkaktojne me bezdi ne zyra.

Ka qene pikerisht shoqeria australiana Servcorp, qe ka nisur kerkimin per qendrimin qe duhet te mbajne njerezit ne vendet e punes, me qellimin per te mesuar se cilat sjellje duhen evituar.

Amerikanet dhe anglezet cilesohen si me te kujdesshmit, me te ndjeshmit e me te respektuarit, ndersa orientalet kryesojne ne edukaten qe kane ne zyre, si dhe vemendjen qe i kushtojne hierarkise.

Top Channel