Zbulimi i NASA-s: Ne planetin Mars ka jete

15/01/2009 10:35

Ne planetin Mars ka jete. Ajo ekziston ne formen e baktereve dhe NASA eshte gati te zbuloje pranine e tyre.

Gazi metan, i perqendruar vetem ne disa zona bashke me akujt e ujit dhe akujt, krijon terrenin per nje jete alienesh. Bakteret prodhojne gaz si cdo qenie tjeter ne toke.

Zbulimi i NASA-s bazohet ne analizat nga toka permes teleskopit Mauna Kea ne Havai dhe zbulimet e sateliteve qe rrethojne Marsin. Qe ne vitin 2004 u hodh hipoteza se metani marsian ka orgjine nga kafshet.

Gazi duhet te jete prodhuar nga baktere, qe jetojne ne oaze te vogla, ku uji ne gjendje te lengjshme arrin t’i mbaje ne siperfaqe, fale nxhetesise diellore, pavaresisht temperatures se ulet te planetit.

Top Channel