Sjellja konformiste, ja zona ne tru qe e stimulon

15/01/2009 19:15

Studiuesit kane bere nje tjeter zbulim qe zbardh edhe me shume funksionet e sakta te trurit.

Sipas te dhenave te fundit nga fusha e shkences, jane zbuluar dy zonat nga e kane zanafillen sjellet konformiste te qenies humane. Behet fjale per dy zona celebrale qe na mesojne si te sillemi kur mendimi jone ndryshon nga ai i grupit qe na rrethon.

Zbulimi eshte bere nga qendra “Donders Center for Cognitive Neuroimaging” ne Holande dhe eshte publikuar ne ravisten shkencore “Neuron”.

Kerkuesit kane monitoruar me rezonance aktivitetin neural te nje grupi vullnetaresh dhe ne dy zona te vecanta te trurit, ka rezultuar se aktiviteti gjate sjelljeve konformiste ka qene me i madh.

Top Channel