Klima, Worldwatch: Ose ndryshojme, ose vdesim

14/01/2009 02:35

Te ndryshojme stilin tone te jetes ose te vdesim. Ky eshte mesazhi ne thelb te raportit vjetor te “Worldwatch Institute” i cili cdo vit mbledh 47 studime nga shkencetaret me te mire te botes per ndryshimet klimatike.

Konkluzioni i tyre nuk le alternative te trete: Bota duhet te pakesoje ne menyre drastike, brenda 2050-es aftesine aktuale per te ndotur, ne vecanti emetimin e dioksidit te karbonit ne atmosfere, ne te kunderten do te perballet me katastrofa epokale.

“Gjendja e botes eshte perkeqesuar dhe eshte domosdoshmerisht e nevojshme per te arritur ne nje nivel te ri te zhvillimit te bazuar mbi prodhimin dhe konsumin e energjise qe respekton ambjentin”, theksohet ne raport.

Top Channel