Lidhja me televizorin rrit depresionin

03/01/2009 20:55

Lidhja e ngushte me televizorin dhe mediat ne pergjithesi mund te rrise depresionin tek njeriu.

Sipas dy studimeve te universiteteve te Pistburgut dhe Minesota-s, te publikuara ne “Archives of General Psychiatry”, ekspozimi i tepert ndaj mediave gjate adoleshences mund te ndikoje ne zhvillimin e depresionit, sidomos tek meshkujt.

Gjithashtu, sipas nje tjeter studimi, mediat mund te ndikojne edhe ne shendetin fizik. Keshtu, femijet qe ne moshe te mitur shikojne shume televizor, ne moshe madhore jane me te prirur te kene shendet te dobet.

Top Channel