Grushta për Krishtlindje në Afrikën e Jugut

29/12/0015 00:00

Ka vetëm 3 mënyra si përfundon një ndeshje boksi në klubin e grushtave në Afrikën e Jugut: kur njërit prej boksierëve i del gjak, humb ndjenjat ose dorëzohet.

Në provincën Limpoo zhvillohet çdo vit turneu i “grushtit pa doreza”, që për herë të parë është organizuar nga tribuja Venda në vitet 1800.

Çdo Krishtlindje vijnë konkurrentë nga e gjithë Afrika e Jugut për të marrë pjesë në grushtimin brutal.

Fillimisht, ky aktivitet u bë për të zgjedhur meshkujt më trima të fisit dhe për t’i mësuar artin e luftimit, ndërsa sot bëhet vetëm për krenari.

FOTO GALERI
1/7

Top Channel