Pas bilanceve të fundit në Itali ku konfirmohet se të prekurit me koronavirus po rriten me shpejtësi, ka ardhur edhe një reagim nga Ambasada e Shqipërisë në Itali.

Në reagimin e saj Ambasada njofton se situata po ndiqet me vëmendje dhe në fakt e cilësojnë si emergjente . Sipas tyre deri më tani nuk ka asnjë shqiptar të raportuar për infektimin nga koronavirusi. Megjithatë sipas tyre informacioni mbi identitetin e të prekurve sipas ambasadës shqiptare në Itali është i rezervuar.

“Ambasada e  Republikës së Shqipërisë në Itali, dhe Konsullatat  e  Përgjithshme në Milano dhe në Bari po ndjekin me vëmendje situatën e emergjencës së krijuar nga përhapja e koronavirusit Covid19 në disa rajone të Italisë.

Deri tani nuk kemi informacion për qytetarë shqiptarë të prekur.  Informacioni mbi identitetin e të prekurve mbetet  i rezervuar në bazë të normativës europiane për mbrojtjen e të dhënave personale.

Ambasada e Shqipërisë në Itali së bashku me MEPJ dhe Ministrinë tonë të Shëndetësisë, janë në kontakt të vazhdueshëm me Ministrinë e Shëndetësisë  italiane dhe Departamentin e Mbrojtjes Civile të Këshillit të Ministrave për masat e përbashkëta për parandalimin e perhapjes së virusit në territorin shqiptar.” thuhet në reagimin e ambasadës.

Ambasada shqiptare në Itali ka edhe një thirrje për të gjithë shqiptarët të respektojnë masat e urdhëruara nga autoritetet italiane.

“U bëjmë thirrje qytetarëve  shqiptarë në Itali dhe atyre që udhëtojnë për dhe nëpër Itali të respektojnë masat e urdhëruara nga autoritetet italiane në situatën e emergjences. Ambasada në Romë dhe Konsullatat e Përgjithshme në Milano dhe Bari vazhdojnë normalisht punën në shërbim të qytetarëve. Informime të mëtejshme do të vijojnë në vartësi të zhvillimit të situates. Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Shqipërisë në Milano. Konsullata Përgjithshme Në Bari” thuhet më tej në reagimin e ambasadës.

Top Channel