Arkitektët e Zaha Hadid nuk e kanë për herë të parë që marrin lëvdata me superlativa.

Vepra më e fundit e vërteton këtë. Firma ka zbuluar një ndërtsë në Pekin e cila mburret me çatin më të madhe me tavan të hapur, atrium.

Firma sapo ka mbaruar ndërtesën e biznesit në Pekin, e cila është 45 kate e lartë në lagjen Fengtai të kryeqytetit kinez.

Pjesa e jashtme ka formën e një cilindri të harkuar, por pamja më e mrekullueshme është brenda, kur ngre kokën dhe sheh strukturën prej xhami e çeliku, rreth 200 metra të lartë.

FOTO GALERI
1/7

Top Channel