“Zbulimi më gjigant ndër vite”- 20 arkivole prej druri në qytetin e lashtë të Egjiptit

16/10/2019 10:13

20 arkivole prej druri janë gjetur nga arkeologët në qytetin e lashtë egjiptian, Luxor; një zbulim ky që po konsiderohet si më i madhi dhe më i rëndësishmi përgjatë viteve të fundit,

Sipas një deklarate të Ministrisë së Antikiteteve të Egjiptit, arkivolet janë në gjendje shumë të mirë , “ashtu siç i lanë vetë egjiptianët e lashtë”.

Zbulimet e bëra, përfshirë varret datojnë që në Mbretërinë e RE, dhe deri në Periudhën e Vonë.

Përpos disa detajeve, ekspertët kanë shpërndarë edhe fotografi mahnitëse të sarkofagëve të gjallë me mbishkrimet dhe pikturat e tyre.

FOTO GALERI
1/4

Top Channel