Ndërkohë që myslimanët në të gjithë botën festojnë Kurban Bajramin, besimtarët në Rusi kanë disa prej xhamive më interesante.

Vendi me territorin më të madh në botë ka rreth 20% të popullsisë të fesë myslimane.

Xhamia më e vjetër është ndërtuar në vitin 750, në atë që quhet qyteti më i vjetër rus. Këto janë xhamitë më të veçanta.

FOTO GALERI
2/10
Xhamia Qendrore në Nizhnekamsk nuk është thjesht xhami, por qendër kulturore. Brenda ka një medrese, qendër historike dhe madje një hotel. Është vend i përkryer për turistë nga të gjitha fetë.

Top Channel