Prokuroria e Tiranës ka regjistruar procedimin penal për disa persona, të dyshuar për krijimin e skemave mashtruese me qëllim kreditimin e TVSH-së.

Në total janë lëshuar 25 urdhërndalime, për 25 personat që figurojnë administratorë të subjekteve të dyshuara fiktive që vepronin në Tiranë, Durrës dhe Elbasan, e që kanë lëshuar fatura të falsifikuara për subjekte të treta, duke i shkaktuar buxhetit të shtetit një dëm prej 18 miliardë lekësh.

Deri më tani janë ekzekutuar 13 urdhërndalime, ndërsa 12 persona të tjerë janë shpallur në kërkim. Top Channel ka mundur të mësojë edhe emrat e të ndaluarve, e ata janë Bledar Metko, Kudret Memaga, Anida Brahimi, Erald Sotiru, Santlijano Çifliku, Rigerta Bakijasi, Gentjan Dedja, Myfaret Ballushi, As Çaçi, Aleksander Gusho, Gerti Lago, Kristi Renja.

Prokuroria thekson se do të vijojë hetimet për identifikimin e saktë dhe të plotë të subjekteve përfituese nga kjo skemë mashtruese.

FOTO GALERI
1/1

Top Channel