Dëllinja është bimë shëruese, vlerat e së cilës njihen që nga lashtësia.

Frutat e saj  përdoren për problemet me stomakun dhe kanalet urinare. Dëllinja e zezë apo e kuqe shihet si një nga diuretikët më të mirë natyrorë.

Vlerat e tjera të dëllinjës i tregon mjeku popullor Ylli Merja në emisioni Në Shtëpinë Tonë.

Top Channel