Festivali i Sazeve. Korça pret grupet e artistëve nga i gjithë vendi në edicionin e 10

08/06/2018 15:47

Festivali Folklorik Tipologjik Kombëtar i Sazeve solli te Pazari i Vjetër i Korçës muzikën folklorike shqiptare dhe interpretimet virtuoze të grupeve nga Korça, Berati, Vlora, Erseka dhe Përmeti.

Ky aktivitet kulturor organizohet për të dhjetin vit dhe synon transmetimin e vlerave të kësaj pasurie të trashëgimisë kulturore.

Muzika folklorike, këngët dhe vallet ndërthuren në këtë aktivitet për dy mbrëmje radhazi, ndërsa synojnë jo vetëm ruajtjen e kësaj vlere, por edhe kultivimin te brezat më të rinj.

Juria me personalitetet e njohura të muzikës, Eno Koço, Pandi Bello dhe klarinetisti Aleks Xhelili do të japin vlerësimin për grupin dhe interpretimin më të mirë.

Festivali Tipologjik Kombëtar i Sazeve është një prej aktiviteteve kulturore të sezonit turistik veror në qytetin e Korçës.

Top Channel