Të humbni peshë me një injeksion? Shkenca thotë po

05/05/2018 10:49

Një injeksion që ju ndihmon të bini ne peshë afërsisht, 6 kg në muaj, mësohet se po krijohet nga shkencëtarët britanikë.

Zbulimi, i emërtuar nga shkencëtarët e Imperial College London si trajtimi “më emocionues” i obezitetit, po testohet tek njerëzit.
Testet kanë zbuluar se pacientët në mënyrë natyrale hanë 30% më pak ushqim pasi janë trajtuar me injeksionin hormonal i cili punon njësoj si një grup gastrit.

Sipas shkencëtarëve, ilaçi ka qenë mjaft i suksesshëm në testime sa disa prej pacientëve nuk ishte më nevoja të merrnin ilaçet e diabetit. Në testim u përfshinë 20 pacientë të cilët morën tre hormonet përmes ngjitësve dhe pompave për 28 ditë dhe rezultatet ishin mahnitëse. Ata arritën të humbin nga 1 deri në 8 kg, duke e bërë trajtimin po aq efektiv sa një operacion për të rënë në peshë. Zbulimi shumë shpejt do të botohet në revistat mjekësore.

Top Channel