Thuajse një vit më parë hyri në shërbim anija luftarake më e madhe në botë.

USS Gerald R. Ford, një “përbindësh” që ka kushtuar 13 miliardë dollarë dhe që sipas ekspertëve ka në bordin e saj teknologjinë më të fundit, një pjesë e së cilës sekret.

Vetë Trump tha se kjo aeroplanmbajtëse do të qetësojë aleatët dhe do të bëjë armiqtë të dridhen, sepse tregon qartësisht se kur amerikan mbërrin, vjen me forcë të jashtëzakonshme.

Megjithëse ende nuk është përcaktuar sektori i planetit ku mali i hekurt do të shërbejë, ekspertët i kanë drejtuar sytë nga Azia, sidomos tek zonat e tensionit të saj rreth Koresë dhe veriut, por edhe Rusisë e kinës.

FOTO GALERI
1/32

Top Channel