Vendet me popullsi më të vogël që kanë luajtur Botërorin (Foto)

12/10/2017 00:00

Islanda është kualifikuar për herë të parë në historinë e saj në një Botëror futbolli, duke u bërë dhe vendi me më pak popullsi që luan këtë kompeticion madhor (331 000 banorë).

Pas performancës shumë të mirë në Evropianin e fundit, islandezët fituan grupin e tyre në kualifikueset e “Rusi 2018”, duke treguar se vazhdojnë të jenë në nivele të larta edhe pse me shumë pak burime njerëzore. Për shembull, Kina nuk u kualifikua në Botëror duke pasur 1 miliardë e 400 milionë banorë.

Më poshtë njihuni me vendet me popullsi më të vogël që kanë luajtur një fazë finale Botërori.

Top Channel

FOTO
Vendet me popullsi më të vogël që kanë luajtur Botërorin