“Iranianët janë shumë të frikësuar”! Gazetarja izraelito-amerikane: Kanë deklarata kontradiktore! 90% e tyre…

19/04/2024 11:33

Irani po lëshon “deklarata kontradiktore” dhe “iranianët janë shumë të frikësuar”, ka thënë një gazetar izraelito-amerikan për Sky News.

“Unë mendoj se kjo është një gjë e mirë. Mendoj se nga njëra anë nuk thonë asgjë, nga ana tjetër thonë se ishte Mossad.  Dhe pastaj nga ana tjetër, ata thonë se nuk e dinë se kush e ka bërë. Nuk është shkaktuar asnjë dëm. “Ne do të duhet të presim dhe të shohim për raportet pas veprimit për të kuptuar saktësisht se cilat ishin objektivat dhe sa keq u dëmtuan”, thotë gazetarja Caroline Glick.

Glick, një bashkëpunëtore e lartë për çështjet e Lindjes së Mesme në Qendrën për Politikat e Sigurisë me qendër në SHBA, tha se vendi i saj është “në luftën më të madhe që nga lufta jonë e pavarësisë në 1948, 49”. Kjo është gjithashtu “lufta më e gjatë që Izraeli ka luftuar”.

Glick tha se ishte “e rëndësishme t’i tregohej popullit iranian se regjimi që ata e urrejnë aq shumë, nuk është i imunizuar nga sulmet nga forcat e jashtme”.

Ajo pohoi gjithashtu se 90% e iranianëve duan të “përzënë regjimin nga pushteti që i ka torturuar ata për 45 vitet e fundit”.

“Irani ka qenë prapa pothuajse të gjitha luftërave që kemi parë në Lindjen e Mesme gjatë 45 viteve të fundit. Kështu që unë mendoj se ishte një gjë shumë e rëndësishme që ndodhi mbrëmë, pavarësisht se çfarë u sulmua”, tha Glick.

Top Channel